marți, 9 aprilie 2013

Ape curg la valeDe curând am descoperit un colţişor de natură foarte diferit de restul zonei în care mă aflu: o pădurice, situată într-o zonă cu teren deluros, străbătută de un pârâu şi presărată cu câteva iazuri. Ei bine, acasă era plin de locuri dintr-astea, care se întindeau pe porţiuni mult mai mari şi ca să fiu şi puţin cârcotaş, copacii erau mai înalţi, iar iarba mai verde (la general vorbind, că acum şi acasă tot maro-i iarba). De fapt, poate îs doar nostalgic... şi oricum nu e vremea acum pentru depănat amintiri. Revenind la zona cu pricina, am fost foarte bucuros când am descoperit-o, aşa că săptămâna trecută mi-am făcut timp şi am ieşit să dau o tură. Am aşteptat până la ora 18, vrând să surprind atmosfera de la "ora albastră".

18 s-a dovedit a fi puţin cam devreme, aşa că ajuns la faţa locului am schimbat obiectivul wide cu unul tele şi m-am pornit în căutare de păsări.
Dar din păcate toate erau cocoţate în vârfurile unor copaci înalţi, iar 300mm s-a dovedit a nu fi de ajuns (cadrul de mai sus e crop). Lămurindu-mă cu păsările, am zis să încerc cu peisajele, că de-acum începea soarele să apună. Numai că nu apunea unde trebuia .. de fapt în partea în care mă aşteptam eu să apună, ci taman în direcţia opusă, unde erau dealuri şi copaci, fiindu-mi astfel imposibil sa-l surprind în cadru.
Am renunţat şi la idea de a fotografia apusul şi am început să caut unghiuri şi poziţii din care să surprind pârâul în mişcare. Nici în privinţa asta n-am avut prea mult noroc, fiindcă zona e prea restrânsă ca suprafaţă şi cam îngrămădită. Ce a ieşit, vedeţi mai jos.Niciun comentariu: